Meer resultaten voor pijn

 
pijn
Nociceptieve pijn Medisch Spectrum Twente.
Nociceptieve pijn verdwijnt in veel gevallen weer, wanneer het letsel geneest. In sommige gevallen blijft de pijn bestaan. Een pijn die langer dan 6 maanden aanhoudt wordt chronisch genoemd. Behandeling nociceptieve pijn. Bij sommige vormen van nociceptieve pijn kan intrathecale toediening van morfine een uitkomst bieden.
licg.nl - Pijn herkennen bij paarden.
Pijn herkennen aan gedrag. Een paard dat pijn heeft laat niet altijd specifiek gedrag zien dat aan pijn gekoppeld is. Het is vaak juist de afwezigheid van normaal gedrag, een veranderde houding of veranderde prestaties die kunnen duiden op pijn.
Aandoening - Pijn bij vrijen - Flevoziekenhuis Almere.
Pijn bij vrijen. Pijn bij het vrijen is vaak pijn bij de ingang van de vagina, tijdens en/of na de gemeenschap. Iemand die hier regelmatig last van heeft, raakt minder makkelijk opgewonden en krijgt uiteindelijk minder zin om te vrijen.
Veel gestelde vragen over chronische pijn Sport Medisch Centrum Papendal.
Het zijn de hersenen die een betekenis geven aan de pijnsignalen en er dus voor kunnen zorgen dat jij de pijn sterker beleeft. Hierdoor kun je stellen dat de pijn tussen de oren zitten. Is bewegen bij chronische pijn wel veilig?
Zijn mensen met dementie gevoeliger voor pijn? Alzheimer Nederland.
'In' ons onderzoek vroegen we niet alleen hoeveel pijn een pijnprikkel deed, maar analyseerden we ook de gezichtsuitdrukking van de gemaakte video-opname, legt Bunk uit. 'Het' is bekend dat de mate van pijn terug te zien is in de gezichtsuitdrukking.
Wat is chronische pijn? - CIR Revalidatie.
Als pijn echter aanhoudt en er wordt geen directe oorzaak voor de pijn meer aangetroffen, of de pijn en beperkingen staan niet meer in verhouding tot het oorzakelijk letsel, dan is er een grote kans dat het pijnsysteem zélf een onderhoudende rol gaat spelen.
Pijn signaleren bij mensen met dementie Kennisplein Zorg voor Beter.
Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het aangeven van pijn op een schaal van 1 tot 10 of geen pijn tot extreme pijn. Ouderen die dit niet meer kunnen aangeven zijn voor de herkenning van pijn aangewezen op de zorgverlener of mantelzorger bron: TVZ.
Acute Pijn - Aandoening - Erasmus MC.
U heeft een verhoogd risico op pijn als u eerder bent geopereerd of al pijn heeft voor de operatie. Het is dus belangrijk dat u een eerdere operatie of pijn doorgeeft. Ook als het een operatie of pijn is op een andere plek van het lichaam.
Pijn, wat is jouw kennis van pijnproblematiek en pijnbehandeling V&VN.
De Amerikaanse verpleegkundige en pionier op het gebied van verpleegkundige zorg bij pijn, Margo McCaffery beschreef in 1979 al heel treffend: 'Pijn' is dat wat de patiënt die pijn heeft, zegt dat het is en treedt op als de patiënt zegt dat deze optreedt McCaffery, 1979.

Contacteer ons